Това поискаха от инициативата Правосъдие за всеки в своя декларация по

...
Това поискаха от инициативата Правосъдие за всеки в своя декларация по
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки: В опасна сглобка ДАНС и ЦИК направиха полити...

Това желаеха от самодейността " Правосъдие за всеки " в своя декларация по мотив обезпечаването на свободни и почтени избори, публикувана до медиите. 

 

Скандалното решение на ЦИК за анулация на машинния избор без никакви правни учредения и съществени претекстове е опит за операция на изборите и посягане върху правото на свободен избор на жителите с доста рискови последствия за нежната ни народна власт, се споделя в декларацията. 

 

Ето какво още написа в текста:

 

В рискова сглобка ДАНС и ЦИК направиха политическа акция по олигархична поръчка, която ще компрометира изборите и ще снижи до доста ниски равнища на изборната интензивност и евентуални фалшификации на бюлетини и изборни протоколи. Това не можем да си позволим да допуснем като гражданско общество! 

 
На това съображение предлагаме на виновните държавни институции да се подхващат следните незабавни дейности:

 

– ЦИК да се събере неотложно на изключително съвещание и да анулира свое решение 2819-МИ/27.10.2023г. си за анулация на машинния избор, като одобри обстоятелството, че сходството на машините е съответно удостоверено от Министерството на Електронното ръководство с умишлен акт в 22ч. на 27.10.2023г,, т.е. преди приключване на крайния период, избран от самата ЦИК.

 

Няма никакви правни и в действителност учредения да остави в действие този абсурден и незабележим акт, а в случай че го направи то ще загуби изцяло легитимността и ролята си на надпартиен страж на изборния развой и ще обслужи политически ползи на партии, които от дълго време се борят за цялостна анулация на машинния избор, тъй като не могат да го манипулират и да подменят бюлетини или резултатите от протоколите на комисиите.

 

– Ако ЦИК не вземе решение за анулация на решението си за анулация на машинния избор през днешния ден, то следва да отсрочи изборите до изговаряне на Върховен административен съд, т.е. за идната неделя.

 

– Върховният Административен съд следва да бъде на висотата на своето институционално състояние и да отбрани изборните права на жителите, като се събере състав на Съда още през днешния ден и прегледа постъпилите към този момент четири тъжби против решението на ЦИК. Нелепото опрощение за липса на дежурни сформира в почивните дни не можем да приемем за съществено и обосновано. Върховен административен съд е заседавал в почивни дни, а дежурни сформира се събираха доста бързо за Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, Таки, Ами и прочие имена от ъндърграунда, та дори персонално ръководителят Георги Чолаков ги председателстваше. Ако сега същият ръководител е некадърен да провежда дежурен правосъден състав за извънредно неотложен случай като ограничение на изборни права, то следва персонално да оглави дежурен състав и да поеме отговорността да се произнесе. Ако не го направи, то също ще спомага в политическата акция за компрометиране на локалните избори и евентуално това ще е част от договорката за втория мандат, очакван в текстовете на конституционния план. 

 

– Ако изборите на следващия ден се състоят в тези порочни условия и неяснота, и преди Върховен административен съд де се е произнесъл, ще имаме цялостното съображение да обявим същите за нелегитимни и да желаеме тяхното анулиране, както и незабавната оставка на целия състав на ЦИК. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР